Rátaláltam a legjobb webshopra, ahol fényképezőgépet vehetek

Sokáig kerestem a nekem való hobbit. Gyermekként a sportokban leletem örömet, kajakoztam, úsztam, fociztam és még a néptáncba is belekóstoltam. Később a zeneművészet iránt kezdtem érdeklődni. Bújtam a zeneelmélet könyveket, gitároztam és elektronikus zenével is foglalkoztam. Imádtam csinálni, de éreztem, hogy nem tudok kiteljesedni ebben a művészeti ágban, mert nem vagyok elég tehetséges hozzá.

Eljöttek az egyetemi évek, informatikusnak tanultam, és úgy éreztem megtaláltam a hobbim, és elhivatottságom. Programoztam, hálózatokat építettem és aktívan részt vettem a különböző informatikai fórumok beszélgetésében. Aztán munkába álltam informatikusként, és rájöttem mégsem tesz boldoggá igazán ez a pálya. Szóval ott álltam 20 évesen, és nem volt egy igazán szenvedélyes hobbim, emellett az informatikát is megutáltam.

Egyik nap felhívott egy barátom, hogy menjek el vele egy hegyi kirándulós hétvégére. Nagy fotós volt, és éppen egy pályázatra akart természetképeket lőni, szüksége volt rám, mint segítő asszisztensre. Sosem érdekeltek a fényképek, de kirándulni szerettem, úgyhogy elmentem vele. Ami azon a három napos kiránduláson történt megváltoztatta az életem.

Első nap csak bejártuk a környéket, felmérte a fényviszonyokat, kinézte a jó helyeket, és tesztképeket lőtt egy kis fényképezőgéppel. Akaratom ellenére is mindent elmagyarázott a színekről, záridőről, ISO beállításokról és a rekeszértékről. Eleinte idegesítő szövegelésnek tűnt, de ahogy kezdtem megérteni a dolgokat, egyre jobban érdekelt a téma. Nap végére már én is aktívan kattintgattam.

A következő két napban már alig tudta kivenni a kezemből a gépet, úgy éreztem megtaláltam, amit gyermekkorom óta kerestem. Elvarázsolt a kompozíció keresés, a fényképező kattanó hangja és az, hogy a különböző fénybeállítások hatására ugyanaz a kép teljesen új színben tűnik fel. Ráadásul a barátom szerint meglepően jó képeket csináltam, és kifejezetten tehetséges vagyok. Az pedig leírhatatlan élmény volt, mikor este megnéztük a laptopon az elkészült alkotásokat, és a szerkesztőprogramban tökéletesítettük őket.

A kirándulásról hazaérve azonnal elkezdtem egy kezdőknek való fényképezőt keresni. Ez nagyon nehéz feladatnak bizonyult, mert rengeteg modell van a piacon és sok pro kontra érv. Az egyik fórumon egy kommentelő ajánlott egy üzletet, ahol jó áron vehettem gépet. Azt ajánlotta, keressek rá a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek kifejezésre. Megnyitva az oldalt, egy olyan webshopban találtam magam, ahol az égvilágon minden elektronikai cikk kapható.

Fényképezőgépből 87 különböző modell található a kínálatban. Ezeket rendezhetjük ár szerint növekvő vagy csökkenő sorrendbe, de azt is beállíthatjuk, hogy a legjobb értékeléssel bíró termékek kerüljenek előre. Találunk itt 20.000 Ft körüli kompakt gépeket, és 750.000 Ft-nál is drágább profi eszközöket. A kilistázott termékekről láthatunk egy képet a bal oldalon, a fő technikai paramétereket, és egy kis megjegyzést, ami azt jelzi, hogy van-e raktáron az adott áru.

Van egy „összehasonlítás” funkció is, ami nagyon hasznos, és eddig ilyennel nem találkoztam. Lényege, hogy ha tetszik egy termék, rányomunk az összehasonlító gombra. Ezután keresgélünk tovább, és ha egy másik is megtetszik ott is rányomunk. Az oldal berakja kettő vagy több kiválasztott árut egy táblázatba, és így egymás mellé téve összehasonlíthatjuk az árat, valamint a technikai paramétereket. Ez nagyon megkönnyíti a döntést, hiszen egymás mellett látjuk miben jobb vagy éppen rosszabb az egyik kiválasztott eszköz a másiknál.

Gondoltam vicces leszek, és kicsit átverem a weboldalt. Beraktam az összehasonlítás menübe két fényképezőgépet, és egy elektromos rollert, és azt hittem össze fogja hasonlítani ezeket az egyébként nem összehasonlítható termékeket. A BestMarkt webshopja azonban ennél sokkal okosabb. A kis összehasonlítás menüben létrehozott egy kategóriát az elektromos rollereknek, és egyet a fényképezőgépeknek. Így csak az azonos kategóriába tartozó cuccok hasonlíthatók össze. Azt hiszem erre mondják, hogy hülyebiztos.

Ha megtaláljuk a minket érdeklő elektronikai cikket, rákattintva egy kép galéria segítségével minden irányból megcsodálhatjuk. Emellett információt kapunk a garancia hosszáról – az általam kinézett fényképezőgépnél például nívós 36 hónapos garit kínáltak, ami plusz pénzért meghosszabbítható egy évvel. Egy igazán részletes leírást is olvashatunk, ahol minden fontos paraméter fel van tüntetve. Ha a képek, leírás és vásárlói vélemények meggyőztek minket, bepakolhatjuk a terméket a kosárba. Itt hat különböző tanúsítvány biztosít minket arról, hogy a vásárlásunk biztonságban fog zajlani.

A webshop rendelkezik egy erős SSL tanúsítvánnyal, tehát az adataink titkosítva fognak áramlani a vásárlás során. Két különböző vírusírtó által kiadott tanúsítványt is elnyert a bestmarkt.hu, ezért a kártékony szoftverektől se kell félnünk. Van egy nívós, „A” minősítésű oklevelük is az egyik meghatározó cégminősítő vállalattól. Ez az oklevél azt hivatott jelezni, hogy a webshopot üzemeltető cég az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője és pénzügyi kockázata nagyon alacsony. Ezt a minősítést a nagyvállalati kategóriában a magyar cégek csupán 1,15%-a éri el. Ezen certifikációk mellé pedig társul még két „megbízható bolt” embléma is, melyeket szintén csak a legjobbak nyerhetnek el. A legtöbb webshopnál örülök, ha csak egy ilyen kaliberű tanúsítványt fel tud mutatni, itt meg egyből kapunk hatot.

Három különböző átvételi mód közül választhatunk. Első a személyes átvétel a szaküzletben. Ez természetesen ingyenes, és a Ferenc tér 5 alatt található üzletben van rá lehetőségünk. Következő a kedvencem, a csomagpontos kiszállítás. Ebben az a jó, hogy oda kérhetjük, ahol a legkényelmesebb nekünk, és nem kell arra várni, hogy vajon mikor jön meg a futár, hanem akkor mehetünk a megvásárolt termékért amikor nekünk tetsző. Nagyjából 3 munkanapot kell várnunk, hogy megérkezzen a rendelés, és bizonyos összeg felett ingyenes. Kérhetünk házhozszállítást előre utalással és utólagos fizetéssel. Ezen átvételi módok esetén is kb. 3 napon belül érkezik a csomag, és itt is ingyenes bizonyos összeg felett.

A vásárlást lezavarhatjuk regisztrált vásárlóként és gyorsvásárlóként is. Előbbi azért jó, mert így a webáruház különböző kényelmi szolgáltatásokat, egyedi kedvezményeket és a csomagok nyomon követését biztosítja. Érdemes rászánni azt a néhány percet a regisztrációra. Ha nagyon rohanunk, és nem szeretünk regisztrálgatni, akkor a gyors vásárlás lesz a megoldás. Ebben az esetben csak néhány adatot kell megadnunk, és már kész is a rendelés.

Ezt a bejegyzést a fényképezőgépekre hegyeztem ki, de a bestmarkt.hu ennél sokkal többet kínál. Konkrétan 110 ezer aktív termék található a kínálatukban. Laptopok, számítógépek, szórakoztató elektronika, GPS, világítástechnika és még rengeteg minden más. Ez a rengeteg termék igényesen van kategorizálva, ezért az oldal rendezett és könnyen használható. 13 fő kategóriából választhatunk, melyek további alkategóriákra vannak bontva. Emellett a kereső segítségével direkt is rákereshetünk az általunk megvásárolni kívánt cikkre.

Külön kiemelném az „értékcsökkent” kategóriát, ahol olcsóbban juthatunk hozzá a cuccokhoz. Vannak itt használt, bontott és javított termékek is. Ezzel jó sok pénzt spórolhatunk. Találunk itt monitorokat, tableteket, dokkolókat és egy csomó minden mást is. Érdemes végig böngészni.

Mindenkinek szívből ajánlom, hogy keressen rá a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek üzletére, mert biztosan megtaláljátok, amit kerestek. Ráadásul biztonságosan, és gyorsan juthattok hozzá a termékekhez, ami nagyon fontos a mai világban.