Munkahelyiség felfűtése, olcsó mobil-eszközökkel, és mással

Egy kis lakást bérlünk fotóstúdiónak mostanában, amelynek csak a nappali része maga a stúdió, a többit nem is nagyon használjuk. Maximum a fürdőhelyiséget kínáljuk még fel átöltözéshez és fotó-tematikától függően sminkeléshez.

Nekünk eszünk ágában sem volt hozzányúlni az ottani, elavult fűtéstechnológiához, mert mi aztán nem fogjuk fizetni a gázszámlákat – egyébként is sok idő, mire a régi radiátorok az egész helyiségben meleget csinálnak, így aztán azok le is vannak tekerve és kész. Így voltunk vele, hogy manapság ez így észszerű. Az említett lehetőség helyett sima villanyáramos hősugárzót vásároltunk legelőször, és, hogy komolyabb “öltözőként” funkcionálhasson talán mégis a fürdő, ehhez hívtuk segítségül a futesrendszerek.hu weboldal szakértő társaságát, és érdeklődtünk a fixre felszerelhető infrapanelekről is már azóta.

Az elektromos hősugárzót is már tőlük szereztük be, de egyébként igen széles a palettájuk. Most olvasom, hogy látványkandallót és hasonlót is lehet tőlük beszerezni, no meg egy helyiség helyett komplexebb megoldások kivitelezését, szóval azért nem csak olyan minimál-igényű emberek fordulnak hozzájuk, mint mi. De nekünk ez volt a lényeg: egyszerű legyen, mégis nagyszerű. Ők ebben pont olyan jók, mint egy lakás teljes felújításában fűtésszempontból, ha az elektromos fűtésre, mondjuk padlófűtésre állnának ott át a régi gázfűtésről. Vagy, hogy még nagyszerűbbet mondjak: hőszivattyút és ilyesmiket is telepítenek, de mi maradjunk az egyszerűségnél!

Kvarc hősugárzó: nem épp a legszerényebb eszköz a hősugárzók közül, kifejezetten modern, de ez volt az első, ami a célunknak 100, sőt 110 százalékosan megfelelt. (A infrapanelekről bővebben meg majd a fürdőszobás résznél, de az még ugyebár csak terv) Szóval, a kerámiabetétes hősugárzóhoz hasonló kvarc hősugárzó tetszett meg nekünk, ami nagyon gyorsan felforrósodik, tehát nem kell egész nap járatnunk, ha ügyfél jön fotózásra. Nem arról van szó, hogy aktokat, vagy ilyesmiket készítenénk, de azért nem olyan témák és hangulatok jellemzők a sorozatainkra – amiket tőlünk kérnek -, melyeknél rétegesen felöltözöttek a modellek.

Ahogy írtam, a kvarc hősugárzónál nincs elvesztegetett üzemidő, akkor van többnyire csak bekapcsolva, mikor nálunk tartózkodik az aktuális vendég. Bárhová szerelhető ez is, mint az infrapanel, kicsit örülünk az elképesztő hatásfoka és gazdaságossága miatt, hogy azért nem mobil-eszköznél maradtunk – amilyen amúgy otthon van, és amit szintén szeretünk -, mert ez annál is jobb. Amíg viszont azt hordtuk be, és azt irányítottuk a modellre és arra a térre, ahol tevékenykedünk, az is bőven megtette, és a futesrendszerek.hu oldalon minden ilyesmire, tehát mobil-eszközökre is kérhetünk ajánlatot.

Látványkandallót említettem még… Erről azt írják: elektromos szintén, tehát nem kell kémény, különösebb karbantartás, mint egy igazi kandalló esetében, még csak különlegesebb elektromos hálózatra sem kötni, szóval ez is egyszerű eszköz, ugyanakkor, mint a neve is mutatja: látványos. Ilyen talán szintén otthonra lenne jó, majd felvetem a felesemnek.

És végül térjünk rá a fürdőszobai panelünkre, és ejtsünk szintén pár szót még az infrapanelekről bővebben. Egyetlen helyiség felmelegítésére néztük ki, mert arra igazán kiváló, stílusosan néz ki, ami nem utolsó egy ügyfél- és vendégfogadásra felkínált helyszínen, és a speciális infra-elv miatt megint csak gyors, és teljesen más, meggyőzőbb hőérzetet ad, mint a levegő melegítésére használható eszközök. Az infrás dolgok ugyanis magát az embert, a környező tárgyakat, a padlót és a falakat melegítik fel, amik jobb hőmegtartók, mint a levegő. És jól is adják le a hőt! Ezekről az infrapanelekről bővebben, szinte mindent (mert igazán érdekesnek hangzik, nemde?) az előbb beszúrt linken kellően körbejárva a technológia hátterét is elolvashattok.