Mire megyünk a fotózásra, készen lesz a gumicsere

Édesanyámat születésnapjára megleptem egy fotózással. Régi vágya volt, hogy elmenjünk családosan egy fényképezésre és meg legyen örökítve, profi módon a család. Meg szerintem vágyott az egész hangulatára, hogy modellt állhat, hogy ő van a középpontban és, hogy végül csodálatos, minőségi képeket kaphat kézhez.

Le is foglaltuk az időpontot, csak nem számítottam arra, hogy hirtelen köszönt majd be a tél. Gyorsan megrendeltem az új téli gumikat a kocsira, hátha megérkezik, mire mennünk kell jövő héten a fotózásra. Szerencsére így is lett. Mivel a GumiDiszkont.hu oldalról rendelem az abroncsokat tudom, hogy ha nem főszezon lenne, akkor már másnapra megérkeznének. Viszont főszezonban a futárszolgálat túlterheltsége miatt ez lehet akár 4-5 munkanap is.

Jelen esetben, 3 nap alatt érkeztek mag az abroncsok hozzám, így a fényképészhez már biztonságosan mentünk, téli gumikkal. A szállítás guminként 1690 forintba kerül. Azonban van lehetőség Miskolcon átvenni személyesen is a rendelést. Nagyon megbízom a GumiDiszkont.hu cégben, és bátran rendelek mindig, mert tudom, hogy vállalnak pénz visszafizetési garanciát is. Ezen kívül mivel a cég magyar tulajdonban van, minden termékről áfás számlát állítanak ki. A fizetési feltételek és tudnivalók pedig a honlapon találhatóak, ott részletesebben is utána lehet olvasni mindennek.

A honlapon egyébként óriási a választék, több mint 30 ezer különféle személyautó, terepjáró vagy teherautó abroncs közül lehet választani. Ki lehet szűrni a hatalmas választékból az általunk keresett abroncsot, méghozzá nagyon egyszerűen. Van egy keresőfelület, ahol lehet szűrni pontosan az abroncs méretei és neve alapján, vagy a gyártó alapján, vagy pedig az autó típusán keresztül is. De vannak extra keresési és szűrési feltételek például, hogy az abroncs téli vagy nyári legyen, legyen benne defekttűrő rendszer, vagy erősített kivitelű legyen. De nem kell megijedni, mert egy konkrét autóhoz meg van adva, hogy pontosan milyen abroncsot szabad venni, s ha ezen az ember változtatni szeretne, akkor szakember segítségét kell kérni. Így nem nekünk kell a több mint 30 ezer abroncs közül kitalálni, hogy vajon melyik lenne a leginkább megfelelő az autónk számára.

Én ezen az oldalon ismertem mag pontosan, mit is jelentenek a jelölések egy abroncson. Továbbá sok hasznos információval gazdagodtam. Megtanultam, hogy az abroncsot otthon hűvös, 10-20 fokos helyen kell tárolni, ami száraz és lehetőleg sötét. Azt is tudom most már, hogy minden kerékcsere után, ha 50 km-t megtett az autó, akkor újra kell húzni a kerékcsavarokat. Továbbá, hogy mennyire fontos az abroncs levegőnyomásának ellenőrzése. Van általános tudnivaló is a gumiabroncs használatára, és le van írva, hogy mit érdemes tudni a gumi javításával kapcsolatban, az abroncs szemrevételezésével, a kerekek kiegyensúlyozásával és a le és felszereléssel kapcsolatban. Azt is megtudtam, hogy mit jelent a DOT szám, a gumi gyártásának idejét jelzi és azt is megtudtam, hogy mit jelent a terhelési index és a sebesség index is, valamint a váltóméreteket is megismertem.

Mint már említettem, rengeteg különféle gyártótól származó, más és más márkájú abroncsot forgalmaz a Gumi Diszkont, sőt nem csupán forgalmaznak, hanem szereléssel is foglalkoznak, már 19 éve. Én nagyon szeretem ezt a céget, nem véletlen rendelem innen az abroncsokat már több éve.