Ezért rendeltem egy remek Thule tetőboxot az autómra

Ha az ember profi fotós, mindenre fel kell, hogy készüljön. És ezt nem viccből írom, mert ha valaki ezt az utat választja, számolnia kell azzal, hogy olykor akár napokra, hetekre is elszólítja a kötelesség. Oké, szabadúszóként vagy polgári fotósként nem kell ilyesmivel számolni, de én, aki egy neves magazin fotóriportere vagyok, nem élvezhetek ilyen békés, kiszámítható és unalmas életet. Engem rendszeresen küldenek ki Európa különböző pontjaira eseményekhez, csúcstalálkozókhoz, természeti csodákhoz, és olykor bizony azzal kell számolnom, hogy hosszú ideig úton leszek, ráadásul autóval. Kérdezhetnéd, hogy nem lenne-e egyszerűbb mindenhová odarepülni aztán helyben megoldani valahogy, de a válasz sajnos az, hogy nem feltétlenül. Egyrészt nem kockáztathatom, hogy a felszerelésem elvész út közben a légitársaság miatt. Másrészt vannak olyan helyek, amik nagyon nehezen megközelíthetők, viszont a dolgaimat oda is el kell valahogy vinnem, ez pedig gyalog nem biztos, hogy lehetséges. Szóval számos oka van annak, hogy ilyen félnomád életet élek, és ez azt is jelenti, hogy az autómnak is felkészültnek kell lennie. Éppen ezért fontos volt, hogy beszeressek egy sor olyan fontos kiegészítőt, mint a hólánc, az autószőnyegek, vagy éppen egy Thule tetőbox. Mindezeket pedig megtaláltam egy nagyon felkészült és nagyon bő kínálattal rendelkező, autófeszerelésekkel foglalkozó webshopban!

Az a helyzet, hogy a hosszabb utak nem szoktak éppen kímélőek lenni. Ilyenkor nagyjából csak magamra számíthatok, és arra, amit magammal viszek. Ha három nap alatt meg lehet járni a dolgot, akkor értelemszerűen nem szükséges olyan sok dolgot vinni, ám ha egy kéthetes kiruccanásra készülök, akkor bizony kétszer is át kell gondolnom, hogy mi jön velem, és mit kell otthon hagynom. Régebben ez hatványozottan igaz volt, hiszen nem volt se tetőcsomagtartóm, se tetőboxom, amivel rengeteg további pakolóhelyhez juthat az ember. Ám rá kellett jönnöm, hogy nem érdemes háttérbe szorítanom a saját szükségleteimet csak azért, mert nem akarom úgy megpakolni az autót, hogy az alváz a földet érje. És meg kell valljam, korábban egy-egy hosszú út során kezdtem igen kényelmetlenül érezni magam, mikor kénytelen voltam akár többször is hordani ugyanazokat a ruhákat mosatlanul, mert egyszerűen nem tudtam eleget magammal vinni. Ez azonban megoldódott, amikor egy kitűnő Thule tetődoboz megvásárlása mellett döntöttem, mert így sokkal több mindent tudok szállítani, sokkal kényelmesebbé váltak az utazásaim.

Ami még egy jelentős plusz érv volt egy Thule box megvétele mellett, az a fotós felszerelésem. Mint azt valószínűleg Te is tudod, a fotózás nem egy olcsó mulatság. A kamerák, a teleobjektívek, az állványok mind-mind drága dolgok, és akkor még nem is beszéltünk az utómunkához és kommunikációhoz használt laptopomról, amiből szintén erős, minőségi darabra van szükségem. Ezeket mindet vinnem kell magammal, és általában a helyszín dönti el, hogy mire van szükség, illetve mik azok, amiket alkalmazni tudok. Nos, ahhoz, hogy ezeket biztonságosan tudjam szállítani, és ne kelljen attól tartanom, hogy valamelyik csomag kárt tesz bennük, sajnos fokozott figyelemmel kell csomagolnom. Nem tehetem meg, hogy mindent bezsúfolok a csomagtartóba, mert egy rázósabb, kanyargósabb útszakasznál minden dőlne össze-vissza. Ha pedig ott, a helyszínen veszem észre, hogy használhatatlanná vált valami, amire égető szükségem lenne, az több, mint kellemetlen. Egy idegen országban nehezen pótolja az ember az ilyesmit. De azzal, hogy felkerült a tetőbox, sokkal biztonságosabban és magabiztosabban pakolom a dolgaimat.

Thule

De nem csak az én munkámhoz jöhet jól egy ilyen Thule box, hanem olyanoknak is, akik nagy családdal utaznak, például nyaralni. Ha van például három lánygyermek, az ugyancsak fokozott terhelést jelent, hiszen ők (jellemzően) hajlamosabbak rá, hogy túlcsomagoljanak. Hiszen minden eshetőségre fel kell készülni, ne igaz? Akár több rend ruhával is egy napra. Vagy ha a gyerekek még kicsik, az is sokkal több szállítani való felszerelést jelent, hiába nem foglalnak annyi helyet a ruháik. Aztán ott van az a kérdés is, hogy hová utazik a család. Ha egy külföldi nagyvárosba, ahol minden karnyújtásnyira van, akkor értelemszerűen nem kell annyi mindennel számolni, ellenben ha kempingezni járnak a magashegyekbe vagy egy nemzeti parkba, oda bizony kellenek egyebek is. Sátrak, mobil tűzhely, edények, hűtőláda, horgászfelszerelés, de akár még egy kajak is, ha szoktak ilyesmit csinálni. Ezt mind-mind szállítani kell, hacsak nem szeretnél helyben vásárolni ilyesmit, esetleg bérelni. Vagy például a biciklik szállítása is egy remek kérdés, de természetesen erre is vannak remek megoldások a Thule jóvoltából, amiket mind-mind beszerezhetsz az autofelszerelesek.hu oldalról!

Igen, itt térnék rá a lényegre: amikor megelégeltem, hogy állandóan nyomorgok a saját autómban, akkor döntöttem el, hogy ide bizony szükség lesz pár kiegészítő dologra, amikkel megkönnyíthetem a saját helyzetemet. Ezeknek csupán az egyike volt egy Thule tetődoboz, bár nem tagadom, hogy kiemelten fontos. De elsősorban erre kezdtem el keresgélni az interneten, hátha találok valahol jó áron és nem túl messze. Így botlottam bele az autofelszerelesek.hu oldalába, hol amellett, hogy ilyen tetőboxok is vannak, a Thule többi termékét is nagyon szépen összerendezve meg lehet találni! Vannak is kerékpártartók hátsó ajtóra, vonóhorogra, tetőre, vannak aztán tetőcsomagtartók, tetőkosarak, síléctartók, de még táskák és bőröndök is! Minden, amivel ez a márka csak elláthatja az embert, az ezen a webshopon beszerezhető. De természetesen ez nem egy márkaspecifikus üzlet, számtalan egyéb olyan autós felszerelés és kiegészítő szerepel még a kínálatában, amit egyébként is be akartam szerezni. Vannak különböző hóláncok, autóba való szőnyegek, csomagtértálcák, üléshuzatok, és még sok-sok kényelmi kiegészítő, amikkel sokkal elviselhetőbbé és praktikusabbá tehető a rengeteg utazás. Mivel nekem az autóm a második otthonom, hát miért ne tennék meg mindent annak érdekében, hogy otthonosan érezzem magam benne?

Úgyhogy az a bizonyos délután el is ment az autofelszerelesek.hu-n való böngészéssel, mérlegeléssel és rendeléssel. Így viszont a Thule doboz mellett annyi mindent be tudtam szerezni egy füst alatt, hogy azt most talán fel se tudnám sorolni. Így viszont a végösszeg miatt kedvezményesebb volt a kiszállítás, tehát abszolúte megéri mindent innen elintézni, természetesen amellett, hogy a termékek kitűnő ár-érték aránnyal rendelkeznek. Ha személyesen utána járkálva, egyesével intéztem volna mindent, valószínűleg sokkal rosszabbul jöttem volna ki. De szerencsére emiatt már nem kell aggódnom, hiszen ahogy írtam, egy fordulóból sikerült mindere megoldást találnom. Mindenre? Haha! Csak az mond ilyet, aki nem olyan nomád, mint én! Már azóta is összeírtam magamnak legalább 5 olyan dolgot, amire igényem támadt. De nem aggódom, mert pontosan tudom, hogy honnan fogom őket beszerezni. Természetesen az autofelszerelesek.hu-ról, kis hazánk egyik legjobb autós üzletéből! Neked is javaslom, hogy ha bármi ilyesmire lenne szükséged a legapróbb mütyürtől a legkomolyabb kiegészítőig, hozzájuk teljes bizalommal fordulhatsz, mert szinte biztos, hogy meg fogod találni a neked valót! Látogass el hozzájuk, és válogass kedvedre!