Érdekes központi klíma megoldást találtam

központi klíma

Nem olyan rég tudatosult bennem, hogy egy jó lakásfotó valóban többet ér minden szónál, azonban ezt sok lakástulajdonos nem tudja vagy nem akarja figyelembe venni.

A lakás hirdetéseket végignézve arra jutottam, hogy nagyon sok lakástulajdonos nem fordít elegendő figyelmet arra, hogy igazán szép és profi fotókat tegyen közzé a meghirdetett lakásról, pedig profi fotóval sokkal könnyebb megtalálni a vendégeket, az albérlőket, vevőket. Ennek gondolata mentén a vállalkozásomban új szolgáltatást tervezek bevezetni, ami a lakásfotózásra fog épülni.

Bár tudom, hogy a lakástulajdonosokat meggyőzni nem lesz egyszerű feladat, de biztos vagyok abban, hogy vonzó képekkel akár az ingatlan forgalmi értéke is növelhető, de nagyon minimum több érdeklődőre lehet számítani, és ezáltal előbb el fog kelni a lakás. Még egy kicsit körül fogom járni ezt a témát, de már körvonalazódott bennem, hogy Budapesten ingyenes kiszállással fogok vállalni lakásfotózásokat. A vidéki kiszállási díjakon még dolgoznom kell egy kicsit, de lényegében az ország bármely pontjára ki tudok menni majd fotózni. A lakáspiacon nem csak az állapítható meg, hogy egy rossz fotó eladhatatlanná teheti a lakásunkat, hanem azt is láttam, hogy nagyon sokan fotó nélkül próbálnak eladni lakást, de egy szöveges leírás nem fogja kellőképpen vonzóvá tenni a lakást a vásárlók vagy az albérlők számára. A fotók professzionális minősége mellett nagyon fontos, hogy az ingatlan teljes körűen be legyen mutatva, és minden helyiséget meg tudjanak tekinteni a leendő vásárlók.

A professzionális lakásfotókkal nagyon jól be lehet mutatni az ingatlant, így nem fordulhat elő az, hogy a vevő az ingatlan megtekintésekor azt fogja mondani, hogy ő másra számított, hiszen a képekből pontosan azt fogja látni, amit a valóságban is kapni fog. Arra is gondoltam, hogy a szolgáltatás nem csak a magazin minőségű képeket fogja tartalmazni, hanem különböző ötletekkel és tippekkel fogom segíteni a lakástulajdonosokat az eladásban.

Az egyik alkalommal, amikor kimentem megnézni egy házat, azt tapasztaltam, hogy a házban kellemes hűvös volt annak ellenére, hogy kint nyomasztó forró meleg volt, viszont nem láttam a falon semmilyen klímaberendezést. Nem tudtam elképzelni, hogyan lehet a lakásban ilyen jó az idő. A tulajdonostól megtudtam, hogy a klímaglobálnak köszönhetően olyan klímára esett a választásuk, ami nem tartalmaz látható beltéri egységet. Bár ez a típusú légcsatornás megoldás nem szabályozható olyan pontosan, mint mint a külön vezérelhető beltéri egységek, viszont mivel nem jelennek meg a házban így nem rontják az esztétikusan kialakított lakásbelsőt.

Nem ismertem ezt a fajta központi klíma kialakítást, így rákerestem a neten a Klímaglobál cégre, hogy még több információhoz jussak az ilyen típusú központi klíma működésével kapcsolatban. Ezen az oldalon olvastam arról, hogy ezt a megoldást akkor érdemes választani, ha már eleve úgy készül a ház, hogy ilyen központi klíma megoldás bele van tervezve, hiszen megfelelő belmagassággal kell rendelkeznie az épületnek ahhoz, hogy minden megfelelően működhessen.

A lakás tulajdonosa mesélte, hogy a klímaválasztás nem volt olyan egyszerű az elején, mint ahogy ő azt elképzelte, így végül a cég segítségét vette igénybe, és velük együtt mérték fel azt, hogy melyik megoldás lenne számára a legjobban kifizetődő. Azt mondta, hogy nélkülük teljesen elveszett báránynak érezte magát az egész témában, de miután felvette velük a kapcsolatot, az egész megváltozott, és néhány nap alatt sikerült is megtalálni a számukra legideálisabb megoldást, ami végül a légcsatorna hálózat kiépítését jelentette. Ez a cég egyébként már több mint 15 éve van jelen a piacon, és ez idő alatt már rengeteg klímát beszereltek az ügyfeleiknek.

Valóban nagyon fontos szempont az, hogy szakember segítségét merjük kérni, amikor klímát szeretnénk beszereltetni a lakásunkba, házunkba, hiszen nagyon nem mindegy az, hogy milyen készüléket, és milyen technikai megoldást választunk. Ráadásul laikusként nem biztos, hogy arra fogjuk letenni a voksunkat, ami valójában a legjobban illeszkedik a lakásunkhoz, és ami a leginkább le fogja hűteni azt.

A légcsatorna hálózat mellett a klíma központosítás történhet multi klímával is, ebben az esetben egy kültéri egységre van szükség, a lakásban, házban pedig több beltéri egységet helyeznek el. Ennek előnye, hogy helyiségenként lehet szabályozni a hőmérsékletet, viszont hátránya, hogy minden szoba összképét rontja a látható klímaberendezés. Egyik megoldás sem rosszabb a másiknál, a funkciójuk ugyanaz, lehűthetjük velük a lakásunkat. A döntésnél talán az lehet a legfőbb szempont, hogy egységes hőmérsékletet szeretnénk a lakásban, vagy fontos, hogy helyiségenként mindenki saját magának tudja szabályozni a hőmérsékletet.

Azt gondolom, hogy laikusként nem tudhatjuk azt, hogy egy-egy klíma valóban képes lehűteni, vagy akár felfűteni a helyiségeinket, ahogyan mi azt szeretnénk, és ha rosszul választunk klímát, akkor még az is előfordulhat, hogy sokkal több energiát fog elhasználni a berendezés, mint amire valójában szükség van. Ezért fontos az, hogy központi klíma esetén mindenképp szakértő személyhez forduljunk, aki már a kiválasztásban is pontos segítséget tud adni a megfelelő méretű klíma megtalálása érdekében, valamint ezt a klímát szakszerűen telepíteni és tudja nekünk, valamint minden fontos információról tájékoztat minket, illetve nem szabad megfeledkezni a klíma megfelelő tisztításáról és karbantartásáról sem, hiszen ez a titka annak, hogy a központi klíma hosszú ideig jó szolgálatot tegyen.

Egy érdekes cikket is olvastam náluk a kültéri klíma egység karbantartásával kapcsolatban, ekkor szembesültem azzal, hogy minden bizonnyal eddig rossz szakemberre bíztam a klímám karbantartását, mivel mindig csak a beltéri egységet tisztította meg nálam, amitől most jól meg is ijedtem, így gyorsan kértem egy árajánlatot a Klímaglobáltól, hogy megtudjam, mire számíthatok és mielőbb ki legyen tisztítva a kültéri egységem is. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy ránézek, de meggyőztek arról, hogy ez nem lenne jó ötlet, egyrészt nem értek hozzá, másrészt így már biztosan bukom a klímára vonatkozó jótállást. Teljesen igazuk van, nem érdemes házilag elvégezni a takarítást, az a legbiztosabb, ha mindig szakemberre bízzuk a karbantartást legyen szó a kültéri vagy a beltéri egységről.

A Klímaglobál Kft. mosonmagyaróvári cég, akik Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében vállalják a klímák telepítését, beszerelését, karbantartását a gyakorlattal rendelkező munkatársaikkal. Az oldalukon olvasottak és az eddig tapasztaltak alapján azt gondolom, hogy szakértő cégről, és megbízható cégről van szó. Ráadásul akkor is segítő kezet nyújtanak, hogyha nem az ő területükön laksz. Így ha másik megyében szeretnél klímát telepíteni, akkor is érdemes őket megkeresni, tudnak ajánlani megbízható céget, de hogyha ezekben a megyékben élsz, akkor mindenképp érdemes őket választani annak érdekében, hogy tényleg olyan klímaberendezés legyen a lakásodban, ami valóban alkalmas az ingatlanod lehűtésére és akár a felfűtésére.