Egy bánatos férfi portréja a fotókiállításon

A fotózás művészet. Az önkifejezés egyik legkülönlegesebb formája. A klasszikus divatfotókat nem igazán szeretem, mert annyira snassz mind. Annál inkább a különleges, embereket bemutató portrékat. Tudjátok, az olyanokat amelyeken az alany szemében benne van az egész élete.

A múltkor egy kiállításon épp egy ilyen képbe botlottam bele. A fotón szereplő férfi szemében látszott a végtelen szomorúság és kilátástalanság érzése. Elgondolkodtam, vajon mi is lehet az ő története. Ekkor felfedeztem a kép melletti leírást: Lajos, 20 éve alkoholista.

alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK

Rendkívül sajnálom az ilyen embereket. Hiszen van megoldás, van kiút az alkoholizmus fogságából. Az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés éppen ezt tűzte ki céljául. Komplex módon, a Minnesota-modell alkalmazásával próbálja gyógyulásra bírni az alkoholista betegeket. Merthogy az alkoholizmus is egy betegség, mely tönkre teszi a testet és a lelket is. Hathatós segítséggel, empátiával és szeretettel azonban – ahogy oly sok mindenen – ezen is túl lehet jutni.

Épp ezt adja az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés. Olyan mentorok segítik a betegeket a gyógyulásban, akik maguk is megjárták ezt az utat. Így az orvosi segítség mellett az ő munkájuk teszi teljessé a programot. A Minnesota-modell egyébként Magyarországon csak 30 éve alkalmazott, de származási országában, az Egyesült Amerikai Államokban már több, mint 70 éve használják ki a modell adta lehetőségeket. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az államokbeli rehabilitációs intézmények 4/5-e a modellt alkalmazza.

Milyen jó lett volna, ha a kiállítás fotóján szereplő férfi is segítséget kapna, olyan valódi segítséget, amilyen például a Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés. Mennyivel másként ragyogna a szeme azon a képen!