Biztosítás házi kedvenceinknek?

Kutyafotózással foglalkozom, és egyúttal a kutyák lelkes rajongója is vagyok. Nekem is van két csodálatos ebem, az egyikük egy végtelenül ügyes, fürge vizsla, a másik pedig egy méltóságteljes, aktív agár. Talán furcsának tűnhet, de manapság már kutyák számára is köthetünk biztosítást, így, ha valami baj történik a kedvencünkkel, akkor hatalmas segítség, hogy anyagilag is képesek vagyunk támogatni a mihamarabbi felépülésüket.

Mielőtt biztosítást kötöttem volna a két rosszcsontra, magam sem sejtettem, hogy létezik egyáltalán efféle biztosítási opció. Egy kedves ügyfél ajánlotta a figyelmembe a kutyusa fotózása során a https://www.pannonsafe.hu/ weboldalt, ahol lehetőség nyílik kutyák és cicák biztosítására. Amikor először ellátogattam a megadott webcímre, sejtelmem sem volt, mi a teendő, hogyan lehet kérvényezni egy ilyen folyamatot. Megkönnyebbülésemre találtam az oldalon egy blogbejegyzést, ahol részletesen ecsetelték a számomra releváns tényeket.

A kisállatbiztosítások a kis házi kedvenceink számára biztosítanak védelmet előzmény nélküli betegség és baleset esetén. A kezelések költségét, vagy azoknak egy meghatározott részét megtérítik az előrelátó gazdiknak. Biztosítófüggő, hogy pontosan milyen fajta betegségek számítanak káreseménynek, és ezekhez mekkora anyagi térítés kapcsolható.

Az én négylábú barátaim igazi pokolfajzatok, így szeretném őket minél inkább biztonságban tudni. Sajnos a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a legtöbb állaton azért végeznek eutanáziát, mert a gazdi sajnos nem tudja kifizetni az életmentő műtét költségeit. Ez felfoghatatlan, és kérdezhetnénk, hogy miért vállalt bárki kutyust, ha nem tud anyagilag felkészülni ilyen helyzetekre? Viszont úgy gondolom, hogy rengeteg olyan személy van, aki felelősségteljes gazdi és igyekszik felkészülni mindenre, de szükséges belátni, hogy az élet néha szülhet olyan helyzeteket, amivel előre senki nem számolhat, és bárki kerülhet bajba hirtelen. Ezért tartom szükségesnek jómagam is a biztosítást, hogy a véletlenek negatív összjátéka ne eredményezhessen tragédiát.

A https://www.pannonsafe.hu/ weboldalon minden erre vonatkozó információt megtalálhatunk, kutyákra és macskákra egyaránt alkalmunk nyílik biztosítást kötni. A feltételek egyszerűek: kisállatainknak rendelkezniük kell chippel, és az életkorban is bizonyos megkötések szerepelnek, mert maximum 6-8 éves korig vállalják a biztosítók a kockázatviselést.

Mi a helyzet azokkal a gazdikkal akik másfajta állatra szeretnék megkötni a biztosítást? Ez a típusú biztosítás kizárólag kutyusoknak és cicáknak jár, viszont az előbbi tábornak sem kell elkeserednie, mert létezik egy úgynevezett állattartói felelősségbiztosítás, melyek más egyéb kisállatokat is érintenek. Ennek a biztosításnak a lényege, hogy ha valakinek a háziállata személyi vagy vagyoni kárt okoz egy harmadik személynek, akkor a biztosító megtéríti a kárt. Ezt szintén köthetjük kutyákra, de akár egy akváriumra is.

Állatorvost a biztosítás megkötése után egyáltalán nem szükséges váltanunk, csupán arra kell odafigyelnünk, hogy minden esetben kérjünk számlát az elvégzett kezelésről, mert ezt bizony kérni fogja a biztosító.

Kisállatbiztosítást jelenleg három biztosító vállal Magyarországon: a K&H, Generali és Aegon biztosító. Bármelyiket is válasszuk, kiváló áron juthatunk hozzá ehhez a lehetőségekhez, csupán a feltételek meghatározásában akadnak náluk különbségek. Lényeges momentum, hogy mindháromhoz tartozik egy bizonyos mértékű önrész, illetve az Aegon biztosító kivételével kizárólag lakásbiztosítás kiegészítő biztosításaként tudjuk megkötni.

Ez elsőre egy bizonyos fokú korlátozásnak tűnhet, de valójában nem az, inkább praktikus, mivel lakásbiztosításra egyébként is mindenkinek szüksége van, emellett kiváló ár-érték arányban kapjuk meg ezt a szolgáltatást.

Engem mindenesetre meggyőztek az okos érvekkel, és fel is kerestem a https://www.pannonsafe.hu/ oldalon az egyik tanácsadójukat, hogy segítsen megtalálni számomra a legideálisabb biztosítást. Azóta sokkal nyugodtabb vagyok, és úgy érzem bölcs döntést hoztam a kiskutyák és a saját érdekemben egyaránt.